Kedvezménykártyával erősítik a turizmust Nógrád megyében

Május közepétől lehet igényelni a Nógrád Turisztikai Kártyarendszert, melynek célja, hogy a térség idegenforgalmát fellendítse. A számos kedvezményre jogosító kártya egy éves érvényességi idővel rendelkezik.
Balog Violetta, a Nógrád Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a kártyarendszer bevezetésének legfőbb célja, hogy a térségbe érkező turisták itt-tartózkodását elősegítse, valamint ösztönözze őket arra, hogy minél több szolgáltatást igénybe vegyenek. A Nógrád Turisztikai Kártyarendszer korlátozott ideig ingyenesen igényelhető, további előnye, hogy nem névre szól, azaz szabadon átruházható. Kezdetben a turizmus kártya egy évig lesz érvényes, a kedvezmények igénybevételének feltétele pedig az, hogy a birtokosa legalább három éjszakát eltöltsön a partner szálláshelyek valamelyikében. Az engedményeket legfeljebb öt főre lehet kiterjeszteni.

Számos kedvezményre jogosítja használóját a Nógrád Turisztikai Kártyarendszer.

A Nógrád Turisztikai Kártyarendszer célja a térség idegenforgalmának fellendítése

Balog Violetta a kártya által nyújtott kedvezmények között említette az olcsóbb szállásdíjakat, az ingyenes kerékpárkölcsönzést és a szintén ingyenes, kiállításra szóló belépőjegyet. A megyébe látogatók az érkezésükkor juthatnak hozzá az elfogadóhelyeket és a kedvezmények mértékét tartalmazó kiadványhoz, de tájékoztató honlapot is létrehoztak a Nógrád Turisztikai Kártyarendszerhez.

-W-