Új munkahelyek Nógrád megyében

A belga tulajdonú Sinia Bútorgyártó Kft. új üzemet hoz létre Nógrád megyében, melynek köszönhetően új munkahelyek jönnek létre.
1,7 milliárd forintos összköltségű beruházás keretében épít új üzemet Bátorterenyén a Sinia Bútorgyárt Kft. A belga tulajdonban lévő cég a közel két milliárd forintos beruházásához a Gazdasági Operetív Program pályázatán több mint 700 millió forint támogatást nyert az új cég földterületének megvásárlása, az építkezés és a gyártóberendezések beszerzésének biztosításához.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

A beruházást a Gazdasági Operatív Prgogram pályázata támogatja

Az üzem várhatóan 2014 elejére készül el. A Sinia Bútorgyár 14 évvel ezelőtt kezdte meg működését Salgótarjánban ahol jelenleg is több mint 200 főt foglalkoztatnak. A gyár elsősorban bőr és szövetfotelokat és ülőgarnitúrákat gyár, melyeket külföldön értékesít. Exportálnak Nyugat-Európába és Franciaországba is. A saját tervezőrészleggel is rendelkező cég most a bátonyterenyei ipari parkban építi fel új üzemét ahol az átadást követően 150 új alkalmazottal kezdik meg a munkát. A próbaüzemet 2012. tavaszára tervezik.

 

-BT-