Több mint kétmilliárd forintos támogatáshoz jutott a szentkúti kegyhely

Közel két és fél milliárd forintos európai uniós támogatást kap a mátraverebély-szentkúti kegyhely. A fejlesztések munkahelyteremtést is eredményeznek a határon túl is jól ismert Nógrád megyei búcsújáróhely.
Barokk kori megépülése óta először nyílik lehetőség nagyobb fejlesztésre a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen - áll a Ferences Sajtóközpont MTI-hez eljuttatott közleményében. A csaknem két és félmilliárd forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően sor kerülhet a XVIII. századi templom és kolostor korszerűsítésére, bővítik a gyóntatóudvart, valamint rendezik a szent kút, a szabadtéri oltár és a búcsús tér állapotát is. A zarándokturizmus fejlesztése érdekében egy 55 fő befogadóképességű zarándokfogadó lelkigyakorlatos ház építése is a tervek között szerepel, csakúgy, mint egy 108 férőhelyes zarándokszállás kialakítása. Helyet kap továbbá a központban egy rendezvényterem, egy kegyhelymúzeum, egy étterem, egy turisztikai fogadóépület és egy kegytárgybolt is.

Csaknem két és félmilliárd forintos fejlesztéseket hajtanak végre Mátraverebély-Szentkúton.

A mártaverebély-szentkúti templom is fejlesztésen fog átesni

A beruházás részeként informatikai fejlesztések is megvalósulnak, melynek köszönhetően a liturgikus események interneten élőben is közvetíthetőek lesznek. A Ferences Sajtóközpont közleménye szerint az építkezés ideje alatt közel 20 ember juthat munkához a bátonyterenyei régióból.

Forrás: MTI

-W-