Három napon keresztül tart majd a Bánkitó Fesztivál júliusban

Nógrád megye egyik legnagyobb szórakoztató és kulturális eseményére kerül sor július 20. és 22. között Bánkon. A Bánkitó Fesztiválon közel 30 zenekar mutatkozik be, de kiállításokra és színházi előadásokra is sor kerül majd.
Dudás Dóra, a Bánkitó Fesztivál kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a rendezvény alatt a kisszínpad különleges dekorációt kap, ahol Budapest VI.-VII. kerületének emblematikus együttesei lépnek színpadra. Koncertet ad többek között a Dorco Band, a Praktikers, a Popiván és a Csaknekedkislány nevű formáció, míg a nagyszínpadon a friss csapatok bemutatkozása mellett a korábbi évek Bánkitó Fesztiváljainak fellépői szórakoztatják a közönséget, köztük a Mary Popkids, a ColorStar, a Nemjuci és a LavaLava. A tószínpadi stég nappal DJ-k, limonádé és fröccs társaságában sportprogramoknak és versenyeknek ad otthont, este pedig a koncerteké és a filmeké lesz a főszerep.

Idén is megrendezik a Bánkitó Fesztivált a Nógrád megyei Bánkon.

Három napra fesztiválhelyszínné változik a Bánki tó

A Bánkitó Fesztivál ideje alatt szabadegyetem is működik, melynek központi témája, hogy milyen lehetőségei vannak egy önmaga igazgatását ellátó, alulról szerveződő mozgalomnak, és hogyan lehet érvényre juttatni akár egy civil kezdeményezést. A július 20. és 22. közötti rendezvény során szabadtéri kiállítások várják az érdeklődőket, de a vállalkozó kedvűek egy szellemi-fizikai akadálypályán is próbára tehetik magukat.

Fotó: wikimedia

-W-