Drogprevenciós program segíti a fiatalokat Nógrád megyében

A 14 és 26 év közötti fiatalokat megszólító drogprevenciós programot indítanak Nógrád megye két hátrányos helyzetű, vagyis a salgótarjáni és a bátonyterenyei kistérségben. A kétéves projektet az Európai Unió is támogatja.
Kétéves projekt keretében, európai uniós támogatással megvalósuló drogprevenciós programot indítanak Nógrád megyében. A projekt leginkább a 14 és 26 év közötti, veszélyeztetett fiatalokat szólítja meg a két leghátrányosabbnak számító kistérségben, a salgótarjániban és a bátonyterenyeiben. Uramecz János, a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesületének elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a program a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán 48,8 millió forintos támogatást kapott. Hozzátette, hogy a cél olyan alternatív és közösségi programok biztosítása, mely a fiataloknak a szabadidejük hasznos eltöltéséhez és a különböző kompetenciák megszerzéséhez járulnak hozzá.

Kétéves drogprevenciós program indul Nógrád megyében EU-s támogatással.

A drogprevenciós program Nógrád megye két leghátrányosabb kistérségében indul

Az egyesület a középiskolákkal, a Vöröskereszttel és az integrált szolgáltató terekkel működik együtt annak érdekében, hogy a megfelelő célokat és célközönséget el tudja érni. A kétéves programba az önkéntes fiatalok mellett mentálhigiénés, addiktológiai és pályaválasztási szakemberek kapcsolódnak be.

-W-