Romhány is támogatja a helyi vállalkozásokat

A Nógrád megyei Romhányban rendezett helyi vállalkozóknak az Európai Unió által támogatott fórumot a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ).

->Sajtóközlemény letöltése

 

 

\"RomhányA VOSZ TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 \"A munkáért!\" című pályázata egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadást tartanak, de a regionális tanácsadók személyesen is adnak tanácsot. A projekt keretében vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása.

 


\"VállalkozókA február 12-én rendezett vállalkozói tapasztalatcserén a megjelentek előadást hallgathattak az utóbbi időszak adó és törvényi változásairól, valamint finanszírozási kérdésekről. Romhány polgármestere, Vezér Attila a rendezvényen bemutatta a település beruházásait, fejlesztéseit és elmondta: „A községben jelenleg 122 vállalkozás működik és fizet iparűzési adót, amelynek döntő többsége kis és közepes vállalkozás. Rájuk inkább az a jellemző, hogy a szolgáltató szektorban dolgoznak, 2-3 fős létszámmal. Az önkormányzat anyagi lehetőségei elég szűkösek a vállalkozások támogatására, de azzal próbálunk segíteni nekik, hogy meggyorsítjuk az ügyintézéseket, az önkormányzat beruházásainál pedig előnyt élveznek a helyi vállalkozók”.