Nógrád megyében elindulhat az orvosi és védőnői rendelő felújítása

Nemti Község Önkormányzata pályázat útján elnyert egy 65,43 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére.

Hamarosan elkezdődhet a Dorogháza, Hősök tere 9. és a Nemti, Kossuth út 80. szám alatti orvosi rendelők és védőnői rendelők felújítása. Ebbe beletartozik az akadálymentesítés és az energetikai korszerűsítés valamint az épületekben működő két szolgáltatás ellátáshoz szükséges eszközök, berendezések beszerzése. Napelemek segítségével a megújuló energiaforrásokat is tudják majd használni, így gazdaságosabb lesz az épületek fenntartása.

 

Háziorvos és gyermekorvosi ellátás zavartalanul működik!

 

Háziorvos és gyermekorvosi ellátás zavartalanul működik!

 

A projekt célja, hogy fokozzák az egészségügyi ellátás hatékonyságát, eredményességét és színvonalát. Mindenki által könnyen megközelíthető lesz az épület, a parkolókat kibővítik és azt is akadálymentesítik majd. A beruházás másik célja,hogy az épületben a háziorvos, gyermekorvos és az iskola-ifjúsági orvosi ellátás a fenntartási időszakban is teljes munkaidőben megfelelő hatékonysággal működjön. A védőnők mindkét településen a beruházás után prevenciós tevékenységgel is fognak foglalkozni.