Balassagyarmaton is erősíteni szeretnék a KKV szektort

A Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) 2015.02.12-én szervezett tapasztalatcserével egybekötött szakmai napot a helyi vállalkozók számára Balassagyarmaton.

->Sajtóközlemény letöltése

 

\"MedváczA TÁMOP-2.5.3.C-13/1 \"A munkáért!\" című Európai Uniós finanszírozású kétéves pályázat fő célkitűzése az országos munkavállalói szövetségek és az országos munkaadói szövetségek kapacitásának erősítése, együttműködésük elősegítése. A VOSZ a pályázat részeként többek között vállal tanácsadást 5 témában (jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat), valamint több mint 100 rendezvény megszervezését regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói tapasztalatcserék – melyek jellemzően kisvárosokban, kistérségekben kerülnek megrendezésre - célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása

\"
A balassagyarmati strukturált vállalkozói tapasztalatcserén többek között előadást tartott Kissné Dr. Juhász Edit, a Balassagyarmati Törvényszék címzetes táblabírója is, aki a Ptk., és a Munka Törvénykönyvének aktuális változásaira hívta fel a figyelmet. A megjelent érdeklődők megismerhették a helyi fejlesztési lehetőségeket, és a különféle finanszírozási lehetőségeket is. Medvácz Lajos polgármester az eseményen elmondta: \"Balassagyarmat város önkormányzata több éve segíti a vállalkozókat adócsökkentéssel, letelepülés ösztönzéssel. A városban és térségében is több külföldi befektető van, azt szeretnénk, ha ezeknek a beszállítói magyar vállalkozások lennének\".