Új autóipari beruházás Nógrád Megyében

Ismét egy újabb autóipari beruházás jön létre Magyarországon. Nógrád megyében megtörtént a Parat Ungarn Kft. új gyárának ünnepélyes alapkőletétele.

A Nógrád megyei Szügy községben építi új gyárát a német tulajdonú Parat Ungarn Kft. A 2,2 milliárd forint összköltségű beruházás várhatóan az év végére fog elkészülni. Az új gyárban műanyag autóalkatrészeket fognak gyártani. A beruházáshoz a Parat Ungarn Kft. 800 millió forint támogatást kapott. A település pedig 300 millió forintos támogatásból alakíthatja kis az új iparterület infrastruktúráját. A beruházás igen jelentős Nógrád megye számára, hiszen az elkészült gyár várhatóan nagy számú munkaerő számára biztosít majd álláslehetőséget.

 
Lerakták a Parat Ungarn Kft. alapkövét Nógrád megyében

A német autóipari beruházások az előrejelzések szerint 2014-ben komoly gazdasági növekedést eredményeznek majd, amihez a most épülő Nógrád megyei gyár is hozzájárul majd. A 2013-as évben az autóipar 18,3 milliárd forint termelési értéket állított elő Magyarországon, ezáltal az ország az autógyártás egyik európai központjává vált. Az autóipar nem csupán gazdasági, hanem a munka szempontjából is igen jelentős, hiszen jelenleg 712 autóipari vállalat több mint 115 ezer ember számár biztosít munkát. A kormány számára is nagyon fontos, hogy az iskolákból képzett szakemberek kerüljenek ki, ezért a kormány 50 milliárd forinttal támogatja a tanműhelyek létrehozását, mely elsősorban az autóipar és annak beszállítói ágazatai számára jelentősek.

 

(Képek forrása: kormany.hu)

-BT-