Szent Márton Napi Vigasság Hollókőn

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Szent Márton Napi Vigasságot Hollókőn. A rendezvény 2015. november 14-én lesz a hollókői Ófaluban.

A Szent Márton Napi Vigasságot immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Hollókőn. A vigasság délelőtt 11 órakor, a rendezvény ünnepélyes megnyitójával veszi majd kezdetét a hollókői Ófaluban. A vendégek bőséges étel és italfogyasztásra számíthatnak, óriási választékból csipegethetnek majd. Szent Márton Napi Vigasságon a libából készült finomságokon kívül a hollókőiek vendégei felkészülhetnek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Valamint vásár lesz házi süteményekből, lekvárokból és kézimunkákból is. A vásáron személyesen találkozhatunk majd Lúdas Matyival és Döbrögi Urasággal is. A vendégek megcsodálhatják is kipróbálhatják a középkori és libás játékokat is a vigasságon.

\"Szent

Szent Márton Napi Vigasság Hollókőn

A Szent Márton Napi Vigasság ideje alatt, játékos bemutatót tartanak majd a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem munkatársai, kézműves foglalkozást tart a Jó Palócok Egyesülete, és a Hollókő Főgúnárja címért zajló versenyen is részt vehetünk majd.

Részletes program:

11.00: Megnyitó a Pajtaárok színpadon

11.15: Szent Márton életkép a Pajtaárok színpadon

12.00: Ludas Matyi mese a templom előtti téren

12.45-től: Hollókő Főgúnárja verseny a templom előtti téren

12.00-tól: Hollókői Vendégség a Petőfi úton

14.00: Ludas Matyi előadás a templom előtti téren

Folyamatos programok:

- Kézműves vásár a Petőfi úton

- Népi játszóház a Palóc Játszóházban

- Hollókői Vendégség a Petőfi úton 12.00-tól

- Gyermekfoglalkozások a Falumúzeumban

- Gasztronómiai kóstolók a Kalácsosban és a Gazduram Sajtboltjában

 

Képforrás: programturizmus.hu

S.A.