Pályázatból munkahelyek Nógrád megyében

Hatvankilenc vállalkozó adta be beruházási pályázatát a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázatra Nógrád megyében.
Megkezdődött a Nemzetgazdasági Minisztérium mikor-, kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat elbírálása. A pályázatokat február 14-ig lehetett beadni. Nógrád megyéből összesen 69 vállalkozás adta be pályázatát, tervezett beruházásainak támogatására. Összességében 837,6 milliárd forintos pályázati összeget igényeltek a megye vállalkozásai. A vállalkozások tervezett beruházásainak mindegyike új munkahelyeket teremtene a térségben. Amennyiben a beadott pályázatok mindegyike megkapja az igényelt támogatást, úgy Nógrád megyében 349 új munkahely létesülne. Természetesen a pályázott vállalkozók a jelenlegi munkavállalói állományuk mellett teremtenének új munkahelyeket.
 

\"Új
349 új munkahely jöhet létre Nógrád megyében

 

Nógrád megyében kiemelt fontossággal kezelik a munkahelyteremtést és a munkahelyek megőrzését. A Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014-ben 45 millió forintot fordít a munkahelyteremtésre és a munkahelyek megőrzésére. A 2013-as év is igen sikeresnek mondható a munkanélküliség tekintetében Nógrád megyében, hiszen 2014. január végére 12320-ra csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma. Ez 16 százalékos munkanélküliségi rátát jelent, amely igen alacsonynak számít. A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázata további komoly növekedést eredményezhet a munkavállalók számának tekintetében.

 

-BT-