Nógrád megye sok értékkel rendelkezik - interjú Dr. Bablena István Ferenc megyei alelnökkel

Dr. Bablena István Ferenc, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke interjút adott a megyei értékekről a II. Magyar Értékek Napján, Budapesten.

 

Nógrád megye sok értékkel rendelkezik - interjú Dr. Bablena István Ferenc megyei alelnökkel

 A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége által rendezett II. Magyar Értékek Napján Magyarország 19 megyéje, valamint a határon túli magyarság szervezetei mutatták meg nemzeti kultúránk kincseit, hagyományait, tárgykultúráját és a térség emblematikus kulturális értékeit Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. \"Két évvel ezelőtt indult el a Magyar Értékek Napja, és nagy örömünkre ez a hagyomány idén folytatódott, hiszen a magyar értékek nagyon fontosak számunkra\" - mondta interjújában Dr. Bablena István Ferenc.


\"II.Magyar

Nógrád megye értékei is felvonultak a II.Magyar Értékek Napján
\"Nógrád megyében eredményesen működik a helyi Értéktár, hiszen sok értékkel rendelkezik és mindenki büszke a szellemi, kulturális is egyéb gazdag hagyományainkra. Ez az alkalom tökéletes arra, hogy ezen a szép helyen ország-világ előtt ezt megmutathassuk. Többek között bemutattuk a népviseleteinket, a mezőgazdaságunkat, erdészeti, természeti adottságainkat, és még sok apróbb értéket - tette hozzá Dr. Bablena István Ferenc, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke.


\"\"
A II. Magyar Értékek Napja Rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

MCOnet