Négymilliárdos beruházás Pásztón

Az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát adták át Pásztón; a világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég telephelyének bővítése négymilliárd forintos beruházásban valósult meg, a fejlesztést egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal támogatta a kormány.

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy a térségnek minden egyes forintra szüksége van, így jó helyre került a munkahelyteremtő beruházás. A pásztói barnamezős beruházásban 5600 négyzetméteres, automatizált árumozgatású magasraktár és egy 14 ezer négyzetméter alapterületű, négyszintes termelési csarnok készült el.

 

Új gyártó- és raktárcsarnokot adtak át az EGLO Magyarország Kft.-nél Pásztón

Átadták az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát Pásztón, a négymilliárd forintos beruházást 650 millió forinttal támogatta a kormány

 

Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Európa piacvezető dekoratív lakásvilágítási termékeit gyártó vállalatcsoportjánál a pásztói cég az egyetlen termelési helyszín. Az üzemben naponta több tízezer lámpát készítenek, és több mint háromszáz raklapnyi árut indítanak el több mint ötven ország vevőihez. Az EGLO Magyarország Kft., Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója, 800 embert foglalkoztatnak. Az ügyvezető megjegyezte, hogy a mostani beruházással összefüggő 125 fős létszámvállalást is kétszeresen túlteljesítik.

 


/T.D.