Mellékutak újulnak meg Nógrádban

A Terület- és településfejlesztési operatív program keretében idén 25 kilométernyi mellékút újulhat meg több mint 2,6 milliárd forintból Nógrád megyében.

Az útfelújítás két ütemben zajlik, a munkaterület átadása megtörtént, illetve a kivitelezési munkálatok is megkezdődtek már több szakaszon. A bujáki és a tolmácsi bekötőúton, a Vanyarc-Kálló és a Mátraverebély-Szentkút közötti szakaszon és Cered belterületén is már dolgoznak. Pusztaberki község bekötőútján a kivitelezési munkák is hamarosan megkezdődnek, itt újrahasznosítják a felmart aszfaltot is. Idén nyár végéig még kilenc helyszínen végzik el az útfelújítási munkálatokat.

 

Mellékutak újulnak meg Nógrádban

25 kilométernyi mellékút újulhat meg több mint 2,6 milliárd forintból Nógrád megyében

 

A kivitelezés során a szegélyek, a padkák, az útburkolatok felújítása mellett a hidakat, az autóbuszöblöket, a vízelvezető árkokat is rendbe teszik, szükség esetén a szalagkorlátokat és a közlekedési táblákat is cserélik. Balla Mihály országgyűlési képviselő az ez évi tervekről közölte: további útfelújításokra is nagy szükség van még a megyében, erre keresik a lehetőségeket. A 21-es számú főúton zajló munkálatok a tervek szerint 2019 második negyedévének végére érnek véget. Nógrád megye teljes közúthálózata 946 kilométer. Ebből még mintegy 100 kilométernyi mellékút felújítása lenne időszerű. 

 

MTI/T.D.