Balog Zoltán az összetartozás fontosságáról beszélt Ráróspusztán

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Példakép tábor létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt Ráróspusztán. 

A Példakép tábort öt évvel ezelőtt Nagy Andor, a térség akkori országgyűlési képviselője kezdeményezésére szervezték meg. A tábor célja, hogy olyan jövőképet állítsanak a résztvevők elé, amiért érdemes tanulni. Az idei egyhetes programon 85, nyolc és tizenkét év közötti hátrányos helyzetű gyerek vett részt a németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány szervezésében. Balog Zoltán, aki a Példakép tábor zöld pólójában érkezett, köszöntőjében kiemelte, hogy a táborban az a legfontosabb, hogy nem vagyunk egyedül, társaink vannak, mert a legnagyobb kincs a másik ember.

\"Balog

Középen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a ráróspusztai Példakép táborban

 

Az Emberi Erőforrások Minisztérium elnevezése is annak fontosságát fejezi ki, hogy legyen embertársad, legyenek társaid, akikre számíthatsz az életben - fogalmazott. A miniszter a gyerekeknek azt mondta, számíthatnak rájuk a felzárkózásban, az iskolában, a munkahelyteremtésben, \"azt szeretnénk, ha boldogulnátok az életben\". A táborozóknak a heti program során bemutatót tartott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, bemutatták hivatásukat a rendőrök, és apácák is beszélgettek velük az elfogadásról. Tanultak a táborozók egyebek mellett kézművességet, közösségépítést, állatvédelmet, foglalkoztak drogprevencióval, a cigány nép eredetével és a jövőképpel is. 

 

 

 

/T.D.