Salgótarján

Új pénzügyi tanácsadói ügyfélpont nyílt Salgótarjánban

Új pénzügyi tanácsadói ügyfélpont nyílt Salgótarjánban

Új ügyfélpontokkal bővült a Magyar Nemzeti Bank támogatásával működő Pénzügyi Tanácsadói Irodahálózat, immár Salgótarjánban és Kecskeméten is elérhető az ingyenes lakossági szolgáltatás.

A pénzügyi tájékoztatást biztosító irodák megnyitását nyílt közbeszerzési eljárás előzte meg, Salgótarjánban a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség látja el a feladatot 2018. július végéig. Ezt követően a jegybank újabb pályázatokkal biztosítja a folyamatos ügyfélkiszolgálást. A levélben, telefonon, elektronikusan és személyesen is elérhető tanácsadók többek között a pénzügyi tájékozottság és tudatosság növelésében, valamint a pénzügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó kérdésekben segítik a fogyasztókat.

 

Új pénzügyi tanácsadói ügyfélpont nyílt Salgótarjánban

Salgótarjánban a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség látja el az új ügyfélpont feladatait

 

Jelenleg összesen tizenházrom megyeszékhelyen segítik a fogyasztókat, emellett a szakemberek tizenhét városban tartanak rendszeresen pénzügyi előadásokat és tanácsadást. Az MNB tervei szerint minden megyeszékhelyen létesülnek pénzügyi tanácsadói irodák, a már működő intézmények működését pedig folyamatosan figyelemmel kísérik. Elérhetőségükről és nyitva tartásukról az MNB honlapján lehet tájékozódni.

 

/T.D.