Salgótarján vezető hír

Nem lesz Family Center Salgótarjánban

Nem lesz Family Center Salgótarjánban

Lejárt a Family Center építési engedély határideje, és az illetékes szakhatóság pedig nem engedélyezte meghosszabbítását. Ugyanakkor Huszár Máté alpolgármester reményét fejezte ki, hogy nem zárult le véglegesen az ügy, a beruházó jogorvoslattal él.

Májusban járt le a Magnum Hungária Zeta Kft. építési engedélye, melynek meghosszabbítását a Hajdú-Bihar-Megyei Kormányhivataltól kérte a cég, de július 11-én a kormányhivatal megtagadta az előzetes szakhatósági hozzájárulás kiadását. A döntésben a kormányhivatal hátrányos következményként értékelte a beruházással járó zajterhelés és levegőszennyezettség időleges emelkedését, valamint azt is megfogalmazta, hogy a település kereskedelmi, fogyasztói szempontokat vizsgálva nem tekinthető ellátatlannak a kérelemben megjelölt üzletprofilokat nézve.

 

Lejárt a Family Center építési engedély határideje, és az illetékes szakhatóság pedig nem engedélyezte meghosszabbítását

Lejárt a Family Center építési engedély határideje, és az illetékes szakhatóság pedig nem engedélyezte meghosszabbítását

 

Salgótarján déli városrészébe tervezett bevásárló központ beruházását még az előző önkormányzat indította el, a Family Center megépítéséhez szükséges telekátalakítási megállapodást pedig már 2008 júniusában megkötötte az akkori városvezetés a Magnum Hungária Zrt.-vel. Több ismert üzletlánc 12 (sporteszköz, ruházati, drogéria, élelmiszer) boltját szánták az üzletközpontba, többel már előszerződést kötött a befektető.

 

MTI/T.D.